czy może ktoś miał taki problem jak ja i umiał by mi pomóc, lub czy ktoś ma może sterowniki pod xp i vistę do takiego kabelka 409.1 kkl USB
Zupełnie nowy model skody czyli HGW ciąg dlaszy.
Zwiń
X
-
Zupełnie nowy model skody czyli HGW ciąg dlaszy.
Samochody produkowane przez Skodę z każdym rokiem cieszą się coraz większą popularnością na wszystkich europejskich rynkach.
Związanie się z niemieckim Volkswagenem okazało się być dla Czechów przysłowiowym strzałem w dziesiątkę, octavie i fabie plasują się w ścisłej czołówce sprzedaży na wielu rynkach.
Na tym jednak nie koniec. Na zbliżającym się salonie we Frankfurcie firma z Mlada Boleslav zaprezentuje nowy model o nazwie MissionL. Chociaż samochód przedstawiony zostanie jako prototyp, zarząd czeskiej marki nie ukrywa, że auto jest już bliskie produkcji seryjnej.
Wydawać by się mogło, że mając w ofercie popularne: fabię, octavię i superba, paleta modelowa Skody nie wymaga szybkiego uzupełnienia o kolejny model. Czesi widzą jednak tę sprawę inaczej.
Między fabią i octavią
Nowe auto pozycjonowane będzie pomiędzy niewielką fabią a stanowiącą mieszankę klas kompaktowej i średniej octavią. Można więc śmiało stwierdzić, że będzie to pierwszy zaprojektowany jako typowy kompakt samochód Skody od czasu rozpoczęcia współpracy z Volkswagenem.
Skoda missionL
Nowe auto rozpocząć ma kolejną ofensywę modelową. Prezes zarządu Skody - Prof. Dr hab. Winfried Vahland zdradził niedawno, że przez najbliższe dwa lub trzy lata firma ma zamiar wprowadzać jeden nowy model średnio raz na sześć miesięcy.
Czesi wiążą z nowym modelem duże nadzieje. Samochód ma być pojazdem globalnym, co oznacza, że w niemal niezmienionej formie - jako pięciodrzwiowy liftback - sprzedawany będzie w Europie, Rosji i Chinach. Auto z nieco innym nadwoziem - jako sedan - trafi także na rynek indyjski.
Octavia pójdzie w gorę?
Warto przypomnieć, że na marcowym salonie w Genewie Czesi zaprezentowali prototyp o nazwie vision D, który typowany jest na następcę octavii. Już sama nazwa sugeruje, że kolejne wcielenie auta awansuje na pełnoprawnego przedstawiciela klasy średniej, a nowy MissionL konkurował będzie z autami pokroju golfa. Nowa octavia pojawić ma się jednak dopiero w 2013 roku.
Czy taka zmiana pozycjonowania poszczególnych modeli zapewni czeskiej marce sukces? Trzeba przyznać, że dotychczasowa taktyka Skody przyniosła rewelacyjne rezultaty.
-
-
Zamieszczone przez BiszczuJak go się otwiera?
naciskasz przycisk przy klamce - klamka wychodzi z drzwi i otwierasz tu filmik jak sie otwiera: http://www.youtube.com/watch?v=sRTtGzjQs1s
A tak naprawdę ładny ale szkoda że nie ma fotek kombi. I napewno do realnego wypustu pewnie jeszcze dożo zmienią.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Uiii tam... Widać, że wersja wypasiona (m.in. DSG), a nie ma nawet podłokietników przednich foteli i nawiewu na tylną kanapę... :szeroki_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Samochód jak wiadomo ma zastąpić octavię I generacji sprzedawanej jako tour. Jednak jest mniejszy od OI. Jedyne parametry jakie udało mi się znaleźć w necie to pojemność bagażnika 500l (O1 - liftback 528l) i długość 4,3 m (O1 liftback 4,5 - 4,6m ). Rozstaw osi polo sedan ma 2,55 m tak więc już więcej niż O1 - 2,5m Ciekaw jestem będzie szerokość. Patrząc na polo sedan na rynku rosyjskim to jak dla mnie jest za wąskie i wygląda pokracznie. Skoda w modelu Mission L zastosowała czarny dach - chyba po to aby optycznie obniżyć auto. Cóż zobaczymy wersję produkcyjną to wtedy wszystko będzie jasne.
Co do modelu Mission L - niewątpliwie ładne auto.
Komentarz
-
-
jak dla mnie to dobrze, że powstanie skoda w tej klasie, bo dzięki temu Octavia przestanie być postrzegana, jako auto kierowników niższego szczebla/przedstawicieli handlowych (choć sam nim nie jestem). będzie coś co zapcha ten segment, a nasze ukochane Octy zostaną wreszcie dla nas :wink:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065Octavia przestanie być postrzegana, jako auto kierowników niższego szczebla/przedstawicieli handlowychSpoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
Komentarz
-
-
co do gamy silników to trzeba popatrzeć na to co montuje starszy brat VW - zapewne to będą odpowiedniki.
Ciekawe, czy jeżeli Octavia weszłaby do wyższego segmentu to, czy cena razem z nią
Swoją drogą niby są już jakieś testy eksploatacyjne nowej octavii, ale na razie brak jakichkolwiek zdjęć szpiegowskich. Ciekawe czy zachowają stylistykę prezentowaną już kiedyś na łamach auto moto i sport:
http://www.auto-motor-i-sport.pl/mag...ie_8599_2.html ??
Komentarz
-
-
ta superb po FL wygląda jak zwykła superb. Oczywiście jest to wersja SCOUT więc pododawali troche plastiku tu i ówdzie. Co do octavii... ciekawe czy śladem innych producentow (HONDA VW AUDI..) skdoa ujednolici przód auta, tak aby wszystkie modele wyglądały podobnie. Jeżeli tak miałoby sie stac to należałoby sie popatrzeć na Skode Mission...?
Komentarz
-
Komentarz